JAMIYATDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISHNING IJTIMOIY ASOSLARI VA AMALGA OSHIRISH SHAKLLARI - Latipov, Sardor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada korrupsiyaga qarshi kurashishda zamonaviy jamiyatda shakllanayotgan ijtimoiy va huquqiy mexanizmlar chuqur tahlil qilinadi. Unda korrupsiyaga qarshi madaniyatni shakllantirish, fuqarolik jamiyati institutlarining faolligini oshirish, ommaviy axborot vositalari va taʼlim tizimining oʻrni, shuningdek, milliy va xalqaro huquqiy asoslar muhim omil sifatida baholanadi. Maqolada ilgʻor xorijiy тажрибалар asosida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.