ISHNI SUDGA QADAR YURITISH BOSQICHIDA JINOYAT PROTSESSI ISHTIROKCHILARINING XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Mamataliyeva , Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Jinoyat-protsessual qonunchiligida protsess ishtirokchilari — jabrlanuvchilar, guvohlar va boshqa shaxslarning xavfsizligini taʼminlash borasidagi mavjud huquqiy boʻshliqlar tahlil qilingan. Xalqaro tajriba, jumladan Gruziya, Qirgʻiziston va Moldova qonunchiligi oʻrganilgan. Shuningdek, maqolada jinsiy zoʻravonlik qurbonlari, ayollar va jarayonga bevosita taʼsir qiluvchi boshqa guruhlar xavfsizligini himoya qilishga oid taklif va tavsiyalar beriladi.