БОШҚАРУВ КОМПЕТЕНЦИЯСИ РАҲБАР ФАОЛИЯТИ САМАРАДОРЛИГИНИ ТАЪМИНЛОВЧИ ОМИЛ СИФАТИДА - Атамуратов, Мурат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2021)
Мақола замонавий менежментнинг долзарб муаммоларидан бири – раҳбар кадрларда бошқарув компетенцияларини ривожлантиришга бағишланган. Бунда раҳбар кадрларнинг фаолияти самарадорлигини таъминловчи омил сифатида бошқарув компетенциялари таҳлил қилинган. Шунингдек, бошқарув компетенциялар модели кўриб чиқилган, ваколатларни бериш тамойиллари батафсил баён этилган. Раҳбар кадрларда бошқарув компетенцияларини шакллантириш бўйича амалий таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқарилган.