O‘ZBEKISTON ENERGETIKASINING HOLATI VA RIVOJLANISHNING AYRIM USTUVOR YO‘NALISHLARI - Ambartsumyan, Anastas (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada jahon energetikasiga qisqacha tavsif beriladi. Sohaga zamonaviy rivojlanishidagi ba’zi muhim xususiyatlar bayon etilgan. So‘nggi yillarda O‘zbekiston energetikasi rivojlanishining asosiy natijalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qayta tiklanmaydigan energiya manbalaridan foydalanish hamda “yashil” energetikani rivojlantirish imkoniyatlari alohida yoritiladi. Mamlakat energetikasini rivojlantirishdagi ayrim muammolar va ustuvor yo‘nalishlar aniqlanadi.