QORAQALPOGʻISTON RESPUBLIKASIDA QISHLOQ XOʻJALIGI TEXNIKALARINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNI QOʻLLASH ISTIQBOLLARI - Shixiyev, Raxim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada qishloq xoʻjaligi texnikasining tarixiy rivojlanishi, zamonaviy texnologiyalarni qoʻllashning afzalliklari hamda mavjud muammolari tahlil qilingan. Qoraqalpogʻiston Respublikasida turli tumanlarda foydalanilayotgan qishloq xoʻjaligi texnikalari haqida statistik maʼlumotlar keltirilgan. Shuningdek, kelgusida sunʼiy intellekt, raqamli texnologiyalar va ekologik xavfsizlik talablariga asoslangan yangi texnikalardan foydalanish istiqbollari yoritilgan.