ZAMONAVIY JAMIYATDA FUTBOL FALSAFASINING AHAMIYATI - Mamadaliyev, Mansurjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola jamiyatda futbolning oʻrni va fenomenologik xususiyatlari, jahonning aksariyat mamlakatlarida eng ommalashgan sport turi ekanligi, uning XXI asrga kelib futbolning sport qolipidan chiqib ketishi sabablari va jamiyatning deyarli barcha jabhalarida iqtisodiyot, siyosat, madaniyat va ilm-fanda oʻzini namoyon qilishdagi jihatlari va uning mazkur aspektlardagi progressiv xususiyatiga toʻxtalib oʻtilgan. Futbolda turli xalqlar va elatlar oʻzlarining etnik xususiyatlarini aks etishini boshqa sport turlarida uchramasligi misollar orqali ochib berilgan.