ROMANTIZM OQIMINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA ULARNING ASOSIY VAKILLARI - Begmatova, Sitora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada romantizm adabiyotining xususiyatlari, uning tarixiy va madaniy konteksti, eng muhim adiblar va ularning asarlari tahlil qilinadi. Romantizm adabiyoti XIX asrda yuzaga kelgan va adabiyotda yangiliklar yaratgan muhim oqimdir. Shuningdek, romantizmning adabiy janrlar va uslublaridagi oʻzgarishlar, shuningdek maqolada romantizm yoʻnalishining mazmun-mohiyati, uning Yevropa va zamonaviy Oʻzbek adabiyotidagi namoyon boʻlish xususiyatlari tahlil qilinadi. Bu orqali romantik adabiyotning evolyutsiyasi va uning madaniy qadriyatlar shakllanishidagi oʻrni yoritilishi koʻzda tutiladi.