ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHDA XALQARO HUQUQ VA MILLIY QONUNCHILIK - Normatov, Ermamat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada atrof-muhitni muhofaza qilish borasidagi xalqaro huquqiy normalar va ularning milliy qonunchilik tizimidagi aks ettirilishi tahlil qilinadi. Xususan, BMTning barqaror rivojlanish maqsadlari, Parij iqlim kelishuvi, Ramsar va Kioto protokollari kabi xalqaro bitimlar O‘zbekiston qonunchiligi bilan qiyosiy o‘rganiladi. Milliy darajadagi asosiy qonun hujjatlari — “Tabiatni muhofaza qilish to'g'risida”gi Qonun, "Ekologik ekspertiza to‘g‘risida"gi Qonun va boshqa normativ hujjatlar orqali ekologik xavfsizlikni ta’minlash mexanizmlari yoritiladi. Maqolada xalqaro tajriba va milliy yondashuvlar uyg‘unligi orqali ekologik siyosatning takomillashuv istiqbollari ko‘rib chiqiladi.