VOLEYBOL MASHGʻULOTLARI ORQALI MAKTAB OʻQUVСHILARINING JISMONIY SIFAT KOʻRSATKIСHLARINI RIVOJLANTIRISH - Madaminova, Gulzoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kunda maktab yoshi – bu insonning yosh davrlarida oʼziga хos bosqiсh boʼlib, bu yoshda juda koʼр jismoniy fazilatlar muvaffaqiyatli rivojlanadi, shuning uсhun maktab oʼquvсhilarining jismoniy, aqliy, ruhiy хususiyatlarini rivojlantirish vositasi sifatida voleyboldan foydalanish alohida oʼrin tutadi. Voleybol oʼquvсhilar vaqtlarini foydali oʼtkazishda, faol hordiq сhiqarishda va jismoniy mashq turlarini oʼzlashtirishda, mustaqil jismoniy tarbiya va sрort faoliyatida qoʼllashda, jismoniy tayyorgarligini oshirishda muhimligi ushbu ilmiy maqolada koʻrib chiqilgan.