OʻZBEKISTON IQTISODIYOTINING TAYANCH HUDUDI: FARGʻONA VILOYATI VA UNING IQTISODIY TARMOQLARI - Egamberdiyev, Muzaffar; Qodirov, Abubakr (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Fargʻona viloyatining Oʻzbekiston iqtisodiyotidagi oʻrni, uning asosiy iqtisodiy tarmoqlari va strategik ahamiyati tahlil qilingan. Fargʻonaning sanoat, qishloq xoʻjaligi va xizmat koʻrsatish sohalaridagi salohiyati, shuningdek, mintaqaviy infratuzilma va mehnat resurslaridan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Maqola iqtisodiy-statistik maʼlumotlar, tahliliy yondashuv va ilmiy manbalarga asoslanadi.