KVINTILIAN NUTQIY USLUBLARINING TALABA-AKTYORLAR SAHNAVIY NUTQINI TAKOMILLASHTIRISHDAGI PEDAGOGIK AHAMIYATI - Kadirov, Ramz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada jahon madaniyati tarixida birinchi bо‘lib davlat notiqlik maktabini ochgan Rim yirik notigʻi va notiqlik san’ati nazariyotchisi Mark Fabiy Kvintilianning talaba-aktyorlarda sahna nutqiga oid bilim va kо‘nikmalarni takomillashtirish yо‘lida yaratgan pedagogik metodi va uning bugungi kundagi ahamiyati yoritilgan. Bugun ham sahna nutqini о‘qitishning mavjud metodikasida Kvintilianning pedagogik takliflari va kashfiyotlari yashab kelayotganining isboti sifatida esa talaba-aktyorlar bilan asar ustida ishlashda tahlil va talqin jarayoni yoritilgan, amaliy mashq va tavsiyalar keltirib о‘tilgan.