QASHQADARYO VOHASI TOJIKLARINING HUNARMANDCHILIK TAOMILLARIDAGI OʻZGARISHLAR - Tursunov, Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada hunarmandchilikning bofandagi (toʻquvchilik), kandakorlik (yogʻoch oʻymakorligi), savat toʻqish (xarrotlik), soʻzani toʻqish, sovun tayyorlash (sobunpazi) va kosagar kabi turlari tahlil qilingan boʼlib, hunarmandchilik va toʻquvchilik xalq ogʻzaki ijodi namunalarida oʻz aksini topganligi koʼrsatilgan.