SURXONDARYO VILOYATIDA CHORVACHILIK SOHASIDA MUTAXASSISLAR TAYYORLASH JARAYONIDAGI TARKIBIY OʻZGARISHLAR - Jumayeva, Shohida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida chorvachilik sohasida mutaxassislar tayyorlash jarayonidagi tarkibiy oʻzgarishlar tahlil qilingan. Mavjud oʻquv dasturlari, amaliy tajriba asoslari hamda zamonaviy talablar asosida kadrlar tayyorlash tizimining rivojlanish yoʻnalishlari yoritilgan. Shuningdek, mintaqada chorvachilikni modernizatsiya qilish, ilmiy-amaliy integratsiyani kuchaytirish va xalqaro tajribani qoʻllash masalalariga alohida eʼtibor qaratilgan.