TEXNIK TАRАQQIYOT AXLOQIY-STRАTEGIK RESURS SIFАTIDА - Yusupova, Ranoxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada texnik taraqqiyotning zamonaviy jamiyatda axloqiy-strategik resurs sifatidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Axloqiy qadriyatlar bilan uyg‘unlashgan texnologik yutuqlar qanday qilib inson kapitalini rivojlantirishga, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qilishi mumkinligi izohlanadi. Shuningdek, texnik taraqqiyotga asoslangan strategik qarorlar qabul qilishda axloqiy me’zonlarning hisobga olinishi zaruriyati asoslanadi.