YANGI DAVR VA HOZIRGI ZAMON FALSAFASIDA AXBOROT URUSHLARINI OʼRGANISHNING PARADIGMALARI - Xo‘janova, Tamara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada yangi davr va hozirgi zamon falsafasida axborot urushlarini oʻrganishning nazariy paradigmalari tahlil qilinadi. Axborotning bilim, hokimiyat va mafkuraviy kurash vositasi sifatidagi falsafiy talqinlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, texnokratik, gumanistik, geosiyosiy va madaniy-maʼnaviy paradigmalar orqali axborot urushlarining jamiyat hayotiga taʼsiri yoritiladi.