YOSHLARDA MANTIQIY VA TANQIDIY FIKRLASH QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISHDA FALSAFANING AHAMIYATI - Xakimov, Abdulboqi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada falsafaning yoshlar tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni, xususan, ularning mantiqiy va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida falsafiy dunyoqarash tushunchasining mazmuni va inson hayotidagi o‘rni alohida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, texnik yo‘nalishdagi talabalar misolida falsafiy bilimlarning kasbiy faoliyatda ijodkorlik, ijtimoiy mas’uliyat va keng tafakkurni rivojlantirishdagi roli ochib beriladi. Maqolada yoshlarning dunyoqarashini kengaytirish, tanqidiy yondashuvni shakllantirish hamda mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar yoritilgan.