МАМЛАКАТИМИЗДА ДЕПУТАТЛАР БИРЛАШМАСИ СИФАТИДА ПАРТИЯ ФРАКЦИЯЛАРИ ФАОЛИЯТИНИ ЯНАДА ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Зулфиқоров, Шерзод (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2021)
мазкур мақолада сиёсий партиялар фракциялари, уларни шакллантириш тартиби, илмий – назарий қарашлар, фракциялар фаолиятининг ҳуқуқий асослари, парламентдаги мухолифат фракциялар, уларнинг парламент назоратини амалга оширишдаги функцияларини кенгайтириш, хорижий мамлакатлар тажрибалари, ҳукуматни шакллантиришда фракцияларнинг иштирокини кучайтириш, қонунлар ижроси назоратини амалга оширишдаги ролини оширишга доир таклиф ва тавсиялар ёритиб берилган.