EKOLOGIK TAFAKKUR VA YASHIL IQTISODIYOT – UCHINCHI UCHINCHI RENESSANSNING YANGI FALSAFIY PARADIGMASI SIFATIDA - Muxiddinova, Xakimaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Uchinchi Renessans davrining falsafiy mazmuni va uning ekologik tafakkur shakllanishidagi oʼrni tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson va tabiat oʻrtasidagi uygʻunlikni tiklash, ekologik masʼuliyatni oshirish hamda yashil iqtisodiyot konsepsiyasini ijtimoiy-falsafiy nuqtai nazardan asoslash masalalari yoritilgan. Yashil iqtisodiyot modeli Uchinchi Renessans davrining asosiy tamoyillaridan biri sifatida, barqaror rivojlanish, maʼnaviy uygʻonish va ekologik tafakkur uygʻunligini ifodalaydi. Maqola falsafiy, ekologik va ijtimoiy fanlar tutashgan nuqtada insoniyat tafakkurining yangi paradigmasi ekologik ongning shakllanishini tahlil qiladi.