TEXNIKA YOʻNALISHI OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA TALABALARNI KASBIY-HUQUQIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MODELI - Bozorov, Ulugʻbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada texnika yoʻnalishidagi oliy taʼlim muassasalarida talabalarni kasbiy-huquqiy kompetensiyalarini shakllantirish va rivojlantirishga oid nazariy-metodik asoslar tahlil qilinadi. Shuningdek, kasbiy faoliyatda huquqiy madaniyatni oshirish, talabalarda mehnat, mualliflik, texnik xavfsizlik va intellektual mulk sohalaridagi huquqiy bilimlarni amaliy qoʻllash koʻnikmalarini rivojlantirish zarurati asoslab beriladi. Taklif etilgan model talabalarning kasbiy-huquqiy kompetensiyalarini integrativ yondashuv asosida bosqichma-bosqich rivojlantirishni nazarda tutadi.