MEHNATNI MUHOFAZA QILISH QOIDALARINI BUZISH JINOYATLARINI TERGOV QILISHDA KOʻZDAN KECHIRISH TERGOV HARAKATINI OʻTKAZISHNING TAKTIK XUSUSIYATLARI - Shirinqulo, Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
: Maqolada Oʻzbekiston Respublikasi jinoyat-protsessual kodeksida koʻzdan kechirish tergov harakatini oʻtkazishning protsessual asoslari va amaliy jihatlari tahlil etilib, JPKning 135–141-moddalarida nazarda tutilgan normalar hamda olimlarning fikrlari asosida hodisa sodir boʻlgan joyni koʻzdan kechirishning ahamiyati, uning kechiktirib boʻlmaydigan tergov harakati sifatidagi oʻrni yoritilgan. Qurilish ishlari paytida mehnat muhofazasi va xavfsizlik qoidalarini buzish holatlarida koʻzdan kechirishning oʻziga xos jihatlari, tergovchi oldida turgan vazifalar hamda komissiya faoliyati bilan uygʻunlik masalalari koʻrsatib berilgan. Shuningdek, zamonaviy raqamli texnologiyalar sharoitida elektron dalillarni koʻzdan kechirish jarayoniga qoʻshish zarurati va qonunchilikka tegishli oʻzgartirishlar kiritish takliflari asoslantirilgan.