XORIJDA KORPORATIV SPORTNI RIVOJLANTIRISH VA OʻZBEKISTONDA XORIJ TAJRIBASINI JORIY ETISH - Nabiullin, Rishat; Raxmonov, Azizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada korporativ sportning rivojlanish tendensiyalari, uning iqtisodiy va ijtimoiy koʼrsatkichlarga ijobiy taʼsiri, barqaror axloqiy va psixologik muhit, xodimlarni jismoniy faoliyatga jalb qilish orqali tashkilotlarda sogʼlom turmush tarzini olib borish ilmiy qiziqish uygʼotishi toʻgʻrisida. Shuning mamlakatimizda xorijda korporativ sportni rivojlantirish boʼyicha ijobiy tajribani joriy etish. Jismoniy tarbiya va korporativ sport aholini ommaviy sport bilan shugʼullanishga jalb qilishning samarali omillar haqida. Korporativ sport korxonalarda xodimlarning jismoniy faolligi vositasi sifatida dunyoning koʻplab mamlakatlarida keng tarqalganligi sifatida bayon etilgan.