OʻRTA MAKTAB OʻQUVCHILARI OʻRTASIDA ZOʻRAVONLIK PROFILAKTIKASINI YANADA TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI - Madrahimov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oʻrta maktab oʻquvchilari oʻrtasida uchraydigan zoʻravonlik holatlari, ularning ijtimoiy va psixologik sabablari tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab muhitida profilaktik choralarni kuchaytirish, ota-ona, pedagog va psixologlarning hamkorlikdagi faoliyati samaradorligini oshirish yoʻllari koʻrsatib beriladi. Tadqiqot natijalari asosida zoʻravonlikning oldini olishga qaratilgan zamonaviy yondashuv va innovatsion metodlar tavsiya etiladi.