MUSTAQILLIK YILLARIDA SURXONDARYO VILOYATINING SOGʻLIQNI SAQLASH SOHASIDAGI XALQARO HAMKORLIGI - Normamatova, Pardaxol (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Sogʻliqni saqlash tizimini bugungi bosqichda isloh qilishning eng muhim yoʻnalishlaridan biri sohada yetuk va chuqur bilimga ega kadrlarni tayyorlash, qayta tayyorlash va malakasini oshirishda raqobat muhitini yaratish, ilgʻor xorijiy tajribaga asosan xodimlarni kasbiy rivojlantirishning samarali tizimini shakllantirish, tibbiyot ilm-fanini rivojlantirish orqali joylardagi tibbiy yordamning samaradorligi, sifati va ommabopligini oshirishdir. Sogʻliqni saqlash tizimining huquqiy bazasini yaratish ham davrning muhim vazifalaridan biri boʻlib qolgan edi. Bu tadbirlarni amalga oshirishda avvalo sogʻliqni saqlashga aloqador qonunchilikni yaratish va islohotlar strategiyasini ishlab chiqish zarurligi hamda xorijiy davlatlar bilan olib borilgan islohotlar yoritilgan.