HOZIRGI O’ZBEKISTON HUDUDIDA YILQICHILIK TARMOG’I IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA TARIXIY INSTITUTSIONALIZMNING UMUMIY ILMIY METODOLOGIYASI - Sultanova, Dina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu ilmiy ish tarixiy institutsionalizmning umumiy ilmiy metodologiyasi va uning O‘zbekistonda yilqichilik rivojlanishini o‘rganishda qo‘llanilishini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Mintaqaning iqtisodiy o'zgarishi va ijtimoiy-madaniy xususiyatlari sharoitida institutsional omillarning yilqichilik tarmog'iga ta'sirini tushunish alohida ahamiyatga ega. Ish tarixiy institutsionalizmni fanlararo yondashuv sifatida qo'llash zarurligini asoslaydi, bu zamonaviy institutlarning tarixiy ildizlarini, ularning evolyutsiyasini va yilqichilik faoliyatining samaradorligi va barqarorligiga ta'sirini aniqlashga imkon beradi. Zamonaviy O‘zbekiston sharoitida sohani rivojlantirishning aniq institutsional tuzoqlari va imkoniyatlarini aniqlashga alohida e’tibor qaratilmoqda.