IX- XII ASRLARDA MARKAZIY OSIYODAGI FAN RIVOJLANISHINING KOGNITIV OMILLARI - Abdullayeva, Maxbuba; Jalalova, Gulbahor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada 1X va XII asrlardagi Markaziy Osiyoda fan rivojlanishining epistemologik omillari tahlil etilgan. Mualliflar IX –XII asrlarda Markaziy Osiyodagi fan tizimi rivojlashiga mintaqamizdagi boy ilmiy-madaniy meros, olamni murakkab tizim sifatida ko‘rish kabi kognitiv, epistemologik omillar katta ta’sir etganligini tahlil etiladi.