FUTUROLOGIK TAFAKKURDA SUNʼIY INTELLEKTNING NAMOYON BOʻLISHI - Xolmirzaev, Xurshid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada futurologik tafakkurda sunʼiy intellektning namoyon boʻlishi ilmiy-falsafiy jihatdan tahlil etilgan. Inson salohiyatining transformatsiyasi, kiberong va raqamli subyekt masalalari yoritilgan. Sunʼiy intellektning ijtimoiy, maʼnaviy va axloqiy taʼsirlari, shuningdek, kelajak sivilizatsion ssenariylari nazariy jihatdan asoslangan.