MAFKURAVIY OMILLARNING YOSHLAR KAMOLOTIGA TAʼSIRI NAMOYON BOʻLISHINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdurazoqov, Gulmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada mafkuraviy omillarning yoshlar kamolotiga koʻrsatadigan taʼsiri, ularning dunyoqarashi, maʼnaviy qadriyatlari va ijtimoiy faolligining shakllanishidagi oʻrni tahlil qilinadi. Yoshlar ongida sogʻlom mafkura shakllantirish, ularni turli zararli gʻoyalar taʼsiridan himoya qilish, milliy oʻzlikni anglash va fuqarolik pozitsiyasini mustahkamlash mexanizmlari falsafiy va psixologik jihatdan yoritiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida mafkuraviy immunitetni rivojlantirishning samarali yoʻllari haqida fikr yuritiladi.