TILAB MAHMUDOVNING ADABIY ESTETIK QARASHLARINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Tursunova, Laylo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Tilab Mahmudovning adabiy-estetik qarashlarining shakllanish bosqichlari tahlil etiladi. Unda olimning estetik tafakkur evolyutsiyasi, adabiyot va sanʼatga munosabati, milliy va umuminsoniy qadriyatlar uygʻunligidagi qarashlari yoritilgan. Tadqiqot davomida Mahmudov ijodiy merosining asosiy yoʻnalishlari, uning adabiy-estetik konsepsiyalarining falsafiy mohiyati hamda yoshlar maʼnaviyatini shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi.