RAQAMLASHGAN JAMIYAT SHAROITIDA INSON QADRI VA ONG EVOLYUTSIYASI - Shaydullayev, Normamat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada raqamli jamiyatning shakllanish jarayonida inson qadri va ong evolyutsiyasining falsafiy mohiyati tahlil qilinadi. Sunʼiy intellekt, raqamli tafakkur, virtual voqelik va axborot oqimining kuchayishi natijasida inson ongida yuz berayotgan sifat oʻzgarishlari, ularning ijtimoiy va axloqiy oqibatlari falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, raqamli transformatsiya inson tafakkurining yangi bosqichini shakllantirgan boʻlsa-da, inson qadri, masʼuliyati va ongining maʼnaviy asoslari doimiy falsafiy qayta baholanishni talab etadi.