EKSTREMIZM GʻOYALARIGA QARSHI KURASHDA MILLIY OʻZLIKNI ANGLASH MEXANIZMLARINING PSIXOLOGIK VA FALSAFIY ASOSLARI - Joʻrayev, Akram (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur tadqiqot ishida ekstremistik gʻoyalar va radikal mafkuralarga qarshi kurashishda milliy oʻzlikni anglash mexanizmlarining psixologik hamda falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Maqolada shaxsning milliy ongini shakllantiruvchi omillar ijtimoiy-psixologik strukturalari va ularning mafkuraviy barqarorlikdagi oʻrni ochib beriladi. Tadqiqot jarayonida inson tafakkurida milliy gʻurur, tarixiy xotira va madaniy qadriyatlarning himoya funksiyasi tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy oʻzlikni anglash jarayonini mustahkamlovchi falsafiy konsepsiyalar va ularning ekstremizmga qarshi kurashdagi amaliy ahamiyati yoritiladi. Natijada, yoshlar ongida mafkuraviy immunitetni shakllantirishning psixologik mexanizmlari asoslab beriladi hamda milliy qadriyatlar tizimi orqali barqaror dunyoqarashni rivojlantirish yoʻllari taklif etiladi.