GLOBALLASHUV — MAʼNAVIYATNI ANGLASH OMILI - Taylyakova, Feruzahon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining inson maʼnaviyatiga koʻrsatayotgan taʼsiri tahlil qilingan. Jahon miqyosida axborot almashinuvi, madaniyatlararo muloqot va umuminsoniy qadriyatlarning tarqalishi natijasida inson oʻz milliy va maʼnaviy qadriyatlarini qaytadan anglashga harakat qilmoqda. Shu bilan birga, globallashuv maʼnaviy tahdidlarni ham keltirib chiqarmoqda. Muallif globallashuvni maʼnaviyatni anglash, tahlil qilish va mustahkamlashda muhim omil sifatida baholaydi. Maqolada milliy oʻzlikni asrash, bagʻrikenglikni shakllantirish hamda maʼnaviy barkamollikka erishish yoʻllari yoritib berilgan.