MILLIY MUSIQIY MEROS ASOSIDA YOSHLARNING ESTETIK DIDI VA TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHNING FALSAFIY JIHATLARI - Madaminov, Nasimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada milliy musiqiy meros asosida yoshlarning estetik didi va tafakkurini rivojlantirishning falsafiy jihatlari haqida maʼlumotlar keltirilgan, musiqa ulkan taʼsirchan kuchga ega boʻlgan tarbiya vositasi, inson ruhiyatiga hayot baxsh kuch bera oladigan jon ozigʻidir, u kishilarning zavqlanishi, huzurlanishi, rohatlanishi, maroqli dam olishi, taskin topishi, fikrlashi, falsafiy mushohada qilishi uchun yordam berishi haqida maʼlumotlar keltirilgan.