MEHNAT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH SOHADAGI XORIJIY TAJRIBALAR - Xolmirzayeva, Jumagul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada yoshlar orasida mehnat madaniyatini shakllantirishning ahamiyati va bu jarayonda uchrashi mumkin boʻlgan toʻsiqlar tahlili olib borilgan. Yoshlarning mehnat madaniyati koʻnikmalariga ega boʻlishi ularning ijtimoiy faolligini oshirish, ish joyida samarali va masʼuliyatli faoliyat yuritishini taʼminlashda muhim omil sifatida qaralgan. Mehnat madaniyati insonning bilimlari, shaxsiy fazilatlari, ijodkorligi va tashabbuskorligi bilan bogʻliq boʻlib, u nafaqat iqtisodiy, balki maʼnaviy jihatdan ham inson kamolotining asosi hisoblanadi. Maqolada zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida mehnat madaniyati va tadbirkorlik qobiliyatining ahamiyati, yoshlarning ichki va tashqi muammolar tufayli rivojlanishidagi toʻsiqlar, shuningdek, ularning kasbiy rivojlanishini taʼminlash uchun innovatsion tizimlarni joriy etish zarurati taʼkidlangan.