INGLIZ MAQOLLARIDA “LOVE” KONSEPTINING VOQELANISHI - Tadjiyeva, Mastura (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ingliz xalq maqollari tizimida “love” (muhabbat) konseptining lingvokulturologik va semantik jihatdan voqelanishi tahlil etiladi. Tadqiqotda ingliz paremiyalarida muhabbatning his-tuygʻu, axloqiy qadriyat, sadoqat va hayotiy tajriba sifatida ifodalanishi koʻrsatib oʻtilgan. Maqollarda muhabbatning kuchi, aql bilan ziddiyati, vaqt bilan bogʻliqligi hamda insoniy fazilatlar bilan uygʻunligi tahlil qilinadi. Natijada ingliz paremiologiyasida “love” konsepti xalqning dunyoqarashi, madaniy qadriyatlari va hayot falsafasining muhim tarkibiy qismi ekanligi asoslab beriladi.