BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINING EVRISTIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Xurramov, Rustam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Hozirgi vaqtda bolalarning ijodiy faolligini rivojlantirish ta’lim tizimining dolzarb vazifasidir. Bizning vaqt - oʻzgarishlar davri. Endi bizga nostandart qarorlar qabul qila oladigan, ijodiy fikrlay oladigan odamlar kerak. Afsuski, zamonaviy maktab hali ham bilimlarni oʻzlashtirishga ijodiy boʻlmagan yondashuvni saqlab qolmoqda. Mazkur maqolada evrestik topshiriqlar berish orqali oʻquvchilarning ijodiy faoliyatini rivojlantirish vositalari haqida pedagog va psixolog olimlarning ilmiy qarashlari hamda boshlangʻich sinf oʻquvchilarini har tomonlama uygʻun rivojlantirishning muhim omili sifatida ijodiy faoliyat ularning axloqiy, aqliy va jismoniy jihatdan taraqqiy etishiga xizmat qilishi haqida soʻz boradi.