TIBBIYOT XODIMINING KASBIY JAVOBGARLIGINI SUGʻURTALASHDA SUGʻURTA TOVONI, SUGʻURTA PULI VA SUGʻURTA MUKOFOTI TUSHUNCHALARINING MOHIYATI - Islomqulova, Shohsanam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada tibbiyot xodimining kasbiy javobgarligini sugʻurta qilish shartnomasida sugʻurta mukofoti, sugʻurta tovoni va sugʻurta pulini belgilashning nozik jihatlari, tartib-qoidalari, ahamiyat qaratish lozim boʻlgan asosiy masalalar haqida soʻz boradi. Shuningdek, maqolada sugʻurta mukofoti miqdorini aniqlash uchun sugʻurta tariflarining ahamiyati, sugʻurta taʼriflarini belgilashda inobatga olish lozim boʻlgan omillar haqida fikr bildirilgan.