OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI VA XORIJIY DAVLATLAR SUDYALARINING KONSTITUTSIYAVIY-HUQUQIY MAQOMI - Ibodullo, Xayrullo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Oʻzbekiston Respublikasida va xorijiy mamlakatlarda sudyalarning maqomini huquqiy tartibga solishga bagʻishlangan. Sudyaning sud hokimiyati tashuvchisi sifatidagi huquqiy maqomi asoslariga alohida eʼtibor qaratilgan. Sudyaning sud hokimiyati yurituvchisi sifatidagi mustaqilligi va daxlsizligi, butun sud hokimiyatining asosiy gʻoyasini namoyon qiladi.