AXLOQIY VA ESTETIK TARBIYA INTEGRATSIYASINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Mamajonova, Gulnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada axloqiy va estetik tarbiyaning uygʻunligini pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Axloqiy va estetik komponentlarni integratsiyalash orqali yetuk shaxsni tarbiyalashning konseptual va metodik asoslarini aniqlash va amaliy tavsiyalar ishlab chiqish tadqiqotning asosiy maqsadi hisoblanadi. Muallif axloqiy va estetik tarbiyaning pedagogik tamoyillari, mazmun-struktur bloklari, metodik vositalar va baholash mexanizmlarini oʻz ichiga olgan integratsiyalashgan modelni taklif etadi.