SOPOL IDISHLARDAGI EPIGRAFIKA - Ravshanov, Oʻktamali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Buxoro muzeyining turli toʻplamlari kabi eroniylarga oid kolleksiyasi ham turli tarixiy madaniy, etnografik ahamiyatga ega ashyolarga boydir. Ushbu maqolada turli davrlarda Eronda tayyorlangan sopol buyumlar tahlilga tortilgan. Ayniqsa, ulardagi epigrafik matnlar orqali oʻz davrining kulolchilik madaniyatini chuqur anglab olish mumkin. Turli davrlarda urf boʻlgan sheʼriy misralar ham sopol idishlar yuzasidan oʻrin olgan va ushbu maqolada tadqiq qilingan.