OʻZBEK OLIMLARI VA MUTAXASSISLARINING GLOBAL FAN VA TEXNOLOGIYA RIVOJIGA TAʼSIRI: TARIXDAN HOZIRGI KUNGACHA - Elboyeva, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada oʻzbek olimlari va mutaxassislarining global ilm-fan va texnologiya rivojiga qoʻshgan hissalari, ularning tarixiy ildizlari va zamonaviy davrdagi roli oʻrganiladi. Tadqiqot davomida oʻzbek olimlarining turli sohalardagi ilmiy kashfiyotlari, innovatsion ishlanmalari va xalqaro hamkorliklari misolida ularning jahon taraqqiyotiga taʼsiri tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu maqola milliy ilm-fan rivojiga oid muhim qadriyatlar va istiqbollarni ham yoritadi.