QASHQADARYO VILOYATIDA OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING RIVOJI (1990–2025): MANBALAR, MUAMMOLAR VA TENDENSIYALAR - Asadova, Raʼno; Ashurova, Qunduz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur ilmiy ishda Qashqadaryo viloyatida ommaviy axborot vositalarining 1990-yildan 2025-yilgacha boʻlgan davrdagi rivojlanish jarayonlari tarixiy-manbashunoslik asosida tahlil qilingan. Unda viloyatda faoliyat yuritgan bosma nashrlar, radio va telekanallarning shakllanishi, ularning ijtimoiy va siyosiy hayotdagi oʻrni, hamda mustaqillikdan soʻnggi erkinliklar va cheklovlar kontekstida OAVning oʻzgarish yoʻnalishlari oʻrganilgan. Shuningdek, tadqiqot davomida mavjud arxiv materiallari, gazetalar, intervyular va boshqa tarixiy manbalardan foydalanilgan.