MODERNIZATSIYA SHAROITIDA YOSHLAR AXLOQIY QADRIYATLARINING TRANSFORMATSION DINAMIKASI - Toxirov, Abdumalik (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada modernizatsiya jarayonlarining yoshlar axloqiy qadriyatlari tizimiga koʻrsatgan taʼsiri hamda ularning transformatsion dinamikasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yoshlar ongidagi axloqiy qadriyatlarning shakllanishi, oʻzgarishi va zamon talablariga moslashuvi jarayoni ijtimoiy-falsafiy yondashuv asosida oʻrganiladi. Shuningdek, globallashuv, texnologik taraqqiyot va madaniy plyuralizm sharoitida axloqiy meʼyorlar tizimida yuzaga kelayotgan yangi tendensiyalar, anʼanaviy qadriyatlar va zamonaviy qarashlar oʻrtasidagi dialektik oʻzaro taʼsir ham tahlil etiladi. Maqolada yoshlar axloqiy tafakkurida individual va kollektiv ong, ijtimoiy institutlar, oilaviy tarbiya hamda ommaviy axborot vositalarining roli alohida koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari yoshlar axloqiy qadriyatlaridagi transformatsion jarayonlarni chuqur anglash va ularni maʼnaviy barkamollikka yoʻnaltirishda tizimli yondashuvning zarurligini asoslaydi.