INGLIZ TILI MODAL FE’LLARINING TIPOLOGIK TALQINI - Abduxalimov, Abdulaziz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolaning asosiy masalasi — oʻzbek tili analogik sistema bilan ingliz tilidagi modal soʻzlar sistemasini taqqoslash va oʻzbek tilshunosligida imkoniyat boricha oʻzbek tilidagi modal soʻzlarni sistemaga kiritish, ularni soʻz turkumlar tizimini aniqlash, uning morfologik tarkibini taʼriflash, ularning leksik maʼnolarini va gapdagi har xil maqsadlarda qoʻllanilgan ifoda vositalarini ochib berishdan iboratdir.