СОВЕТ ИТТИФОҚИ ЙИЛЛАРИДА ЎЗБЕКИСТОНДА ТАШҚИ ТУРИЗМ РИВОЖЛАНИШИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Мансуров, Музаффаржон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Тадқиқот мақсади Совет Иттифоқи йилларида Ўзбекистонда ташқи туризм ривожланишининг ўзига хос хусусиятларини очиб беришдан иборат. Даврий чегараси 1924-1991-йилларни ўз ичига олади. Тадқиқот иши қиёсий-тадрижий, даврийлик методлари асосида хориж манбалари ҳамда Совет Иттифоқи йилларида нашр этилган газета ва журналлар асосида таҳлил қилинган. Тадқиқот иши хорижлик Абрамович, М.М. Лейкин, А.В. Козлитин, К.Л. Кочурова, Ю.С. Корзинников, А.А. Федотченко, В.К. Котляр, В.Л. Ярославцев, Т.Д Пирогова, Ф.А. Рокицкая каби олимларнинг тадқиқот методларидан фойдаланилди.