DAVLAT BOSHQARUVIDA ODILLIK PRINSIPI TALQINI - Rasulov, Siroj (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada davlat boshqaruvi tizimida odillik prinsipi mohiyati, mazmuni va uning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Unda odillik tamoyilining davlat boshqaruvi organlari faoliyatidagi oʻrni, fuqarolar huquq va erkinliklarini taʼminlashdagi roli hamda boshqaruv qarorlarini qabul qilishda adolat mezonlariga amal qilish zaruriyati yoritilgan. Shuningdek, milliy va xalqaro huquqiy manbalarda odillik prinsipi talqinlari solishtirilib, ularni davlat boshqaruvi amaliyotiga tatbiq etish yoʻllari koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga koʻra, odillik prinsipi davlat boshqaruvi tizimining barqarorligi, shaffofligi va fuqarolarga ishonchni mustahkamlashda asosiy omil sifatida eʼtirof etiladi.