MUSTAQILLIKNING DASTLABKI YILLARIDA O‘ZBEKISTONDA XALQARO TURIZMNING RIVOJLANISHI VA UNING ME’YORIY-HUQUQIY ASOSLARI - Halim, Murodov (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
Maqolada O`zbekistonning mustaqil davlat sifatida xalqaro turizmni rivojlantirish maqsadida jahon standartlariga javob beradigan turizm industriyasi va infratuzilmasini barpo etishi, tizimda yangi tartib – qoidalar ishlab chiqishi hamda “O`zbekturizm” milliy kompaniyasini tashkil etilishi, xorijiy fuqarolarning respublikaga kirish,chiqish, bo`lish qoidalari ishlab chiqilishi, sohada xususiylashtirishning amalga oshirilishi, xorijiy investorlargning jalb etilishi va ularga berilgan imtiyozlar, Buyuk Ipak yo‘lini qayta tiklashda O`zbekistonning ishtiroki kabi masalalar atroflicha o`rganilgan. Jumladan respublikada xalqaro turizmni rivojlantirish borasidagi “Meros” dasturi amalga oshirilishi, “Turizm to‘g‘risida”gi qonun va unda xalqaro turizmning davlat e`tiboridagi asosiy yo`nalish ekanligi borasidagi jihatlar atroflicha tahlil etiladi. Ilmiy kuzatishlar natijasida soha rivoji bilan bog`liq xulosa va takliflar berilgan.