ILMIY RAHBARLIK VA INNOVATSION BOSHQARUVDA OʻZBEK AYOL OLIMALARINING ROLI - Elboyeva, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston ayol olimalarining ilmiy rahbarlik va innovatsion boshqaruv jarayonlaridagi oʻrni, faoliyati va taʼsir doirasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda ayollarning ilmiy tashkilotlar, oliy taʼlim muassasalari va innovatsion markazlardagi rahbarlik tajribasi, ularning ilmiy-ijodiy salohiyati va strategik qarorlar qabul qilishdagi roli oʻrganiladi. Shuningdek, ayollarni ilmiy boshqaruvga jalb etishdagi muammolar, ularni hal etish yoʻllari va xalqaro tajribalar asosida tavsiyalar beriladi. Maqola Oʻzbekiston ilm-fan tizimida gender tenglikni taʼminlash, innovatsion rivojlanishda ayollarning yetakchilik salohiyatini oshirishga qaratilgan ilmiy tahlilni oʻz ichiga oladi.