GLOBALLASHUV VA AXBOROTLASHGAN JAMIYATDA IBN SINO MEROSIDAN FOYDALANISH - Raupova, Raʼno (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada globallashuv va axborotlashgan jamiyat sharoitida buyuk alloma Abu Ali Ibn Sino ilmiy-falsafiy merosining dolzarbligi hamda uni zamonaviy ijtimoiy-maʼnaviy hayotda qoʻllash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek Ibn Sinoning ilm-fan, axloq, taʼlim-tarbiya va tibbiyot sohasidagi qarashlari zamonaviy texnologiyalar, raqamli tafakkur va maʼnaviy qadriyatlar uygʻunligida koʻrib chiqilib, hozirgi globallashuvning inson tafakkuriga, madaniy merosga va milliy oʻzlikni anglash jarayonlariga taʼsiri tahlil etilib, bu jarayonda Ibn Sino merosidan foydalanishning ahamiyati yoritilgan.