JAMIYATNI BOSHQARISHDA ILMIY BASHORATNING METODOLOGIK VA PROGNOSTIK VAZIFALARI - Mamayusupov, Umidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu ilmiy maqola jamiyatni boshqarish tizimida ilmiy bashoratning metodologik va prognostik vazifalarini oʻrganishga bagʻishlangan. Maqolada, ilmiy bashorat jamiyatning ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy jarayonlarining kelajakdagi rivojlanishini ilmiy asosda aniqlash orqali boshqaruv jarayonlarini takomillashtirishda muhim rol oʻynashi taʼkidlangan. Ilmiy bashoratning metodologik vazifalari boʻlgan nazariy asoslarni shakllantirish, modellarni ishlab chiqish, shuningdek, prognostik vazifasi boʻlgan kelajak ssenariylarini ishlab chiqish va kelajakda boʻlishi mumkin boʻlgan xavflarni oldini olish masalalari falsafiy tahlil qilingan.