NOGIRONLIGI BOʻLGAN YOSHLARNING JAMIYAT HAYOTIDAGI TOʻLAQONLI ISHTIROKI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Alimova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola nogironligi boʼlgan yoshlarning jamiyat hayotidagi toʼlaqonli ishtiroki bilan bogʼliq muammolar va ularning yechimlariga bagʼishlangan. Maqolada nogironligi boʻlgan yoshlarning taʼlim olish, ish bilan taʼminlanish, ijtimoiy faoliyatda qatnashish va madaniy hayotda ishtirok etish kabi sohalardagi asosiy toʻsiqlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, ushbu muammolarni hal etishga qaratilgan inklyuziv taʼlim, qulay ish oʻrinlari yaratish, ijtimoiy dasturlarni takomillashtirish va jamoatchilik ongini oshirish kabi yechimlar taklif etiladi. Maqolada nogironligi boʻlgan yoshlarning jamiyatga integratsiyalashuvini taʼminlash uchun davlat, nodavlat tashkilotlar va jamiyatning oʻrni va masʼuliyati haqida fikr yuritilgan.